PITALI smo prolaznike u Zagrebu kako se nose s vrućinama, kako se rashlađuju te pridržavaju li se uputa nekih koji tvrde da nije dobro izlaziti van od podneva pa do 17 sati. Evo što su nam odgovorili.

“Ja jako dobro podnosim vrućine jer sam odrastao na selu i navikao sam na sunce i ne smeta mi. Više mi smeta zima i hladnoća. Volim vrućinu”, “Što je problem u vrućini? Ne ideš izravno na sunce”, “Možda malo bolje nego hladnoću”, rekli su neki.

“Rashlađuju me sladoledi i sokići”

“Rashlađujem se tako što pijem vodu ili limunadu jer sve ostalo je puno šećera što kasnije izaziva još veću vrućinu. Jedino me voda i limunada mogu rashladiti”, “Uvijek pokušavam imati bocu vode sa sobom i jedem voće”, “Preko ljeta jedem laganiju hranu – salate, a pijem tekućinu i to je to”, “Sladoled i sokići, tako se rashlađujem”, “Pijem ledeni čaj hladni, jedem sladoled, nešto osvježavajuće, tuširam se”, tvrde drugi.

“Ne držim se uputa jer mi život to ne dopušta, ali neću u periodu od podneva do 17 sati ići na plažu. Trebamo se čuvati sunca”, “Maksimalno se držim uputa, koliko je moguće. Ako je neka velika sila da se mora, onda se mora, ali biram hladovinu”, “Šesti je mjesec, logično da je vruće”, zaključili su. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *